תנור קרמיקה

סוגי תנורי קרמיקה

תנור קרמיקה הוא תנור חזק מאוד שמשמש מצד אחד ליצירת כלים חזקים מאוד בתעשייה, ומצד שני לפריטים עדינים ומעוצבים באומנות. לתנור זה קוראים גם בשם תנור שריפה וזאת בגלל הטמפ' הגבוהה מאוד שאליה הוא מגיע. זה הזמן להבין אלו סוגי תנורים קיימים ומה ההבדלים ביניהם.

מה שונה בין תנור לתנור?

יכול להיות שתנורי קרמיקה ייראו לכם די אותו הדבר ולא תבינו האם בכלל מדובר בסוגים שונים. אמנם יש תנור קרמיקה אחד שפועל באותה השיטה אך המאפיינים הטכניים והפיזיים שלו יכולים להשתנות. למשל, יש תנורי קרמיקה שיכולים להגיע עד חום של 1000 מעלות ויש כאלו שיגיעו עד חום של 1200 מעלות, והשוני הזה יכול להיות משמעותי מאוד למרות שהוא נשמע קטן. כמו כן התנור מותאם לתעשייה שאליו הוא מיועד וכך למשל יש תנורים שיתאימו יותר לחימום מתכות, יש כאלו שיתאימו לקרמיקה ויש כאלו שיתאימו בעיקר לעיבוד זכוכיות.

הגודל כן קובע

הגודל של תנור הקרמיקה אמנם אינו הפרמטר היחיד שלפיו יש לבחור אותו אך ללא ספק הוא פרמטר משמעותי. ככל שהתנור גדול יותר הוא יכיל יותר חפצים וכך יקצר לכם את זמני העבודה. עם זאת הוא יהיה הרבה יותר קשה לאחסון וכמובן גם יבזבז הרבה יותר אנרגיה בכל הפעלה. לכן יש צורך שכל עסק יתאים את התנור לצרכים שלו וזה מסביר מדוע בחירת התנור אינה בחירה פשוטה, שלא יכולה להתבצע בפזיזות. יש תנורים שמחולקים לכמה תאים כך שאפשר להשתמש בהם בנפרד בשוני קל בתנאי החימום למרות שההפעלה עצמה מחממת את התנור כולו.

האפשרויות עושות את ההבדל

ככל שהטכנולוגיה ממשיכה להתפתח כך המוצרים החשמליים מקבלים עוד ועוד אפשרויות. כיום יש תנורי קרמיקה מתקדמים שמאפשרים עבודה בטיימר מדויק או בתכנית עבודה שתאפשר שינוי טמפ' בהתאם לפרק הזמן שעובר. יש גם תנורים הרבה יותר בטיחותיים מבעבר כאשר גם עניין הבטיחות ואמינות ההפעלה היא נקודת שוני גדולה בין יצרני תנורים שונים. נקודות שוני נוספות בין תנורי קרמיקה שקובעות את איכות התנור הן העמידות של התנור לאורך זמן וכמובן החיסכון האנרגטי שלו שחשוב מאוד לכל בעל מלאכה שמשתמש בו.